Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Cassata
Siciliaanse kwarktaart
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
g
lange vingers
▢
6
eetlepel(s)
Marsala
▢
50
g
bittere chocolade
▢
50
g
gepelde
ongezouten pistachenootjes
▢
250
g
pitloze witte druiven
▢
250
g
ricotta
▢
75
g
witte basterdsuiker
▢
1
citroen
▢
4
blaadjes
witte gelatine
▢
2 ½
dl
slagroom
▢
cacaopoeder
▢
1
eetlepel(s)
olie
om in te vetten
Instructies
Cakeblik dun invetten.
Bodem met lange vingers bedekken en 2 eetlepels Marsala erover sprenkelen.
Chocolade fijnhakken.
Pistachenootjes fijnhakken.
Druiven wassen, klein trosje bewaren voor garnering.
Rest van druiven in stukjes snijden.
Ricotta losroeren met suiker.
Chocolade, nootjes en druiven door ricotta roeren.
Citroen goed schoonboenen en schil raspen.
Citroen uitpersen. Gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water weken.
Citroensap met -rasp aan kook brengen.
Gelatine uitknijpen en van vuur af in citroensap oplossen, door ricotta mengen.
Slagroom stijfkloppen.
2/3 Deel van slagroom door ricottamengsel spatelen.
Helft van ricottamengsel in cakeblik scheppen en gladstrijken, afdekken met laag lange vingers. Besprenkelen met 2 eetlepels Marsala.
Rest van ricottamengsel erop scheppen en gladstrijken.
Afdekken met lange vingers.
Laatste eetlepels Marsala erover sprenkelen.
Vorm afdekken en cassata in koelkast ca. 4 uur laten opstijven.
Bereiden
Cassata op schaal storten.
Bovenkant bestrijken met rest van slagroom.
Garneren met achtergehouden druiven. (Licht bestuiven met cacaopoeder).
Cassata in ca. 8 plakken snijden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Italië