Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stoofschotel van hamlappen in groente-kerriesaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
hamlappen
in stukken
▢
paprikapoeder
▢
peper
▢
zout
▢
3
eetlepel(s)
Bak & Braad vloeibaar
▢
1
blik
ananas stukjes
▢
300
g
boerensoepgroenten
▢
2
eetlepel(s)
kerriepoeder
▢
1
flesje Finesse voor koken
Instructies
Bestrooi het vlees met paprikapoeder, peper en zout naar smaak.
Verhit de Bak & Braad in een ruime braadpan en bak het vlees aan beide kanten bruin.
Schep de ananasstukjes met het vocht, de soepgroenten, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak door elkaar en voeg ze aan het vlees toe.
Breng alles aan de kook.
Stoof het gerecht in ± 25 minuten helemaal gaar.
Roer de Finesse erdoor en warm alles goed door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met witte rijst en sperziebonen.
Wijnadvies:
Cabernet Franc, rosé, Frankrijk
Info:
Hamlappen bevatten per 100 g maar 4 g vet en daarvan is slechts 1 g verzadigd. Dat is gezond voor hart en bloedvaten en goed voor de lijn!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Stoofpot
/
Varkensvlees