Stoofschotel van hamlappen in groente-kerriesaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g hamlappen in stukken
  • paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • 3 eetlepel(s) Bak & Braad vloeibaar
  • 1 blik ananas stukjes
  • 300 g boerensoepgroenten
  • 2 eetlepel(s) kerriepoeder
  • 1 flesje Finesse voor koken

Instructies

  • Bestrooi het vlees met paprikapoeder, peper en zout naar smaak.
  • Verhit de Bak & Braad in een ruime braadpan en bak het vlees aan beide kanten bruin.
  • Schep de ananasstukjes met het vocht, de soepgroenten, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak door elkaar en voeg ze aan het vlees toe.
  • Breng alles aan de kook.
  • Stoof het gerecht in ± 25 minuten helemaal gaar.
  • Roer de Finesse erdoor en warm alles goed door.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met witte rijst en sperziebonen.

Wijnadvies:

Cabernet Franc, rosé, Frankrijk

Info:

Hamlappen bevatten per 100 g maar 4 g vet en daarvan is slechts 1 g verzadigd. Dat is gezond voor hart en bloedvaten en goed voor de lijn!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stoofpot / Varkensvlees