Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mantu
Het is deeg gevuld met ui en runder- of lamsgehakt, daarnaast worden diverse specerijen toegevoegd. De deegballetjes worden gestoomd en vervolgens geserveerd met een saus van yoghurt en knoflook.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
rundergehakt
▢
1
eetlepel
fijngehakte knoflook
▢
½
theelepel
zwarte peper
▢
1
eetlepel
versgehakte koriander
▢
1
theelepel
zout
▢
3
deciliter
water
▢
1
groene paprika
▢
2
uien klein
▢
loempiavelletjes
▢
1
eetlepel
van het gehaktmengsel
▢
yoghurtsaus
▢
tomatensaus
Instructies
Doe rundergehakt in een grote braadpan, voeg 1 eetlepel fijngehakte
knoflook, 1/2
theelepel zwarte peper, 1 eetlepel versgehakte koriander en 1 theelepel zout
toe en bak het gehakt bruin.
Voeg er dan 3 dl water bij en laat het vocht inkoken.
Verwijder de zaadjes uit 1 groene paprika.
Snijd de paprika en 2 uien klein en voeg ze bij het vlees.
Laat het nog 5 minuten pruttelen en laat het dan afkoelen.
Neem loempiavelletjes van ± 9 x 9 cm en leg die op een plat werkvlak.
Schep op het midden van elk velletje 1 eetlepel van het gehaktmengsel, maak
de randen met water een beetje vochtig.
Vouw 2 tegenover elkaar liggende hoeken naar het midden en plak ze op
elkaar.
Doe hetzelfde met de andere 2 tegenover elkaar liggende hoeken en plak
vervolgens de 2 hoekpunten aan beide kanten op elkaar.
Breng in een stoompan water aan de kook, besproei het stoommandje
hiermee en leg de mantu erin.
Zorg dat ze elkaar niet raken, anders plakken ze aan elkaar.
Stoom de mantu, met het deksel op de pan, in 15-20 minuten gaar.
Serveer ze, aan de onderkant bestreken met een yoghurtsaus en aan de
bovenkant met een tomatensaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Rundvlees
Land van herkomst
Afganistan