Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaanse champignon tapenade
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepel(s)
amandelschaafsel
▢
olijolie
▢
250
g
kleine champignons
▢
2
teentjes
knoflook
▢
0,5
eetlepel(s)
Jerez azijn
▢
0,5
theelepel
zout
▢
cayennepeper
▢
4
eetlepel(s)
fijngehakte peterselie
Instructies
Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een hete koekenpan, alsmaar blijven roeren.
Schuif ze als ze bruin beginnen te worden op een bord.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin op een hoog vuur de schoongemaakte champignons ca. 2 minuten.
Voeg de fijngehakte teentjes knoflook toe en bak deze 1 minuut mee.
Hak de amandelen en de gebakken champignons met 0,5 dl olijfolie in de keukenmachine tot een grof mengsel met kleine stukjes champignon.
Breng de tapenade op smaak met de (jerez) azijn, het zout, wat cayennepeper en de peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker op geroosterd boerenbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koude Hapjes
/
Tapas