Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Saag panir
kaasballetjes in spinaziesaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
panir
▢
500
gram
spinazie
▢
2
tenen
knoflook
▢
2
cm
versgeraspte gemberwortel
▢
2
fijngehakte groene chilipepers
▢
1
gesnipperde ui
▢
2
eetlepel(s)
ghee of olie
▢
1
theelepel
zout
▢
1
theelepel
gemalen komijn
▢
½
theelepel
nootmuskaat
▢
3
eetlepel(s)
yoghurt
▢
2 ½
dl
water
▢
1 ½
dl
slagroom
Instructies
Snijd de kaasmassa in blokjes van 4 x 4 cm.
Laat de spinazie (bij voorkeur in een stoompan) slinken, knijp het vocht eruit en hak de groente fijn.
Meng de knoflook, de gember, de pepers en de ui in een keukenmachine tot een gladde pasta.
Verhit de ghee in een wok, voeg de kruidenpasta toe en verwarm deze op matig vuur 5 minuten tot de ghee zich afscheidt.
Voeg het zout, de komijn, de nootmuskaat, het water en de yoghurt toe en laat het mengsel 5 minuten sudderen.
Ga er even met de staafmixer door om een gladde saus te krijgen, voeg de slagroom en de kaasblokjes toe en warm alles goed door.
Serveer met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kaas
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch