Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Garam masala
Garam masala is het Indiase basiscurrymengsel.
Het is verkrijgbaar in Indiase winkels en sommige reformhuizen. U kunt het ook zelf maken.
Dat kan het best in kleine hoeveelheden, zodat het steeds vers blijft.
Porties:
3
eetlepels
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
kardemomzaadjes
▢
5
centimeter
kaneelstok
▢
1
theelepel
zwarte komijn
eventueel gewone,
▢
1
theelepel
versgemalen zwarte peper
▢
¼
theelepel
muskaatnoot.
Instructies
Stamp dit in de vijzel zeer fijn, zeef het en stamp de grove deeltjes nogmaals.
Of, maal ze in 30-40 seconden in een schone elektrische koffiemolen of specerijenmolen zeer fijn.
Bewaar het mengsel koel en donker in een goed sluitend potje. Bovenstaande hoeveelheden leveren ± 3 eetlepels garam masala op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kruidenmengsels
Land van herkomst
India