Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sri Lankaans sperziebonencurry
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
sperziebonen
in stukjes van 2 cm
▢
150
gram
uien
fijngesneden
▢
1
groene peper
fijngesneden / zonder pitjes
▢
2
eetlepels
Maldive fish
=gedroogd vismaalsel of garnalenwol
▢
1
kopje
kokosmelk
of aangemaakte santen
▢
½
theelepel
geelwortelpoeder
kurkuma
▢
1
theelepel
cayennepeper
▢
1
theelepel
komijnpoeder
djinten
▢
2
theelepels
korianderpoeder
▢
1 ½
theelepel
zout
▢
2
eetlepels
olie
of boter
Instructies
Meng alle ingrediënten, behalve de olie en de kokosmelk, in een kom.
Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de gemengde ingrediënten 5 minuten.
Voeg dan de kokosmelk en 1 kopje water toe en kook de curry, onder af en toe roeren, in 20 minuten gaar.
Wordt het te droog, voeg dan wat water toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Groenten
Land van herkomst
India