Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salag tamatar
Spinazie met tomaten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
verse spinazie
▢
175
gram
ghee
▢
2
grote
gesnipperde uien
▢
2
gesnipperde teentjes knoflook
▢
150
gram
verse gemberwortel
▢
2
theelepel
chilipoeder
▢
2
theelepel
kurkuma
▢
2
theelepel
garam masala
▢
2
theelepel
korianderzaad
▢
1
theelepel
gemalen koriander
▢
1
theelepel
komijnzaad
▢
1 ½
theelepel
zout
▢
2
theelepel
versgemalen zwarte peper
▢
400
gram
tomaten
blik
Instructies
Was de spinazie en schud de blaadjes droog. Snijd ze in reepjes van 2 cm
breed en verwijder dikke steeltjes. Smelt de ghee in een grote pan met dikke
bodem, voeg uien en knoflook toe en fruit ze op een laag vuur in 4-5 minuten
zacht.
Schil intussen de gember en snijd hem in reepjes van 3 mm dik. Doe de
gember ook in de pan en bak 5-6 minuten zachtjes verder. Voeg chilipoeder,
kurkuma, garam masala, korianderzaad en -poeder, komijn, zout en peper toe.
Roer goed om en bak nog 1 minuut.
Voeg de spinazie toe en schep luchtig om met de specerijen. Voeg de
tomaten met sap toe en breng al roerend aan de kook. Giet er zoveel kokend
water bij dat de spinazie niet aanbakt. Roer goed om en laat 5-10 minuten
stoven tot zowel spinazie als tomaten gaar zijn.
Serveer zo warm mogelijk.
Noot: Spinazie is een zeer populaire groente op het hele Indiase subcontinent,
waar evenals in het Westen de voedingswaarde wordt onderkend. De
spinaziesoorten die men verbouwt, zijn echter veel sterker van smaak;
sommige zijn nogal bitter, vandaar dat er zoete tomaten als tegenwicht in
deze schotel zitten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch