Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Fondue Chinees
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Chinees fonduestel
Ingrediënten
Voor de bouillon:
▢
2½
liter
water
▢
een snufje zout
▢
bladeren van witte selderij
▢
1
wortel
▢
1
ui
▢
1
blokjes
kippenbouillon
of visbouillon
▢
1
tl
zout
▢
groen van 2 selderijtakjes
▢
5
peperbolletjes.
Voor de fondue:
▢
4
X 100 gr zalmfilet
▢
4
x 100 gr lottefilet.
Voor de vis:
▢
8
rauwe scampi
medium.
▢
2
grote
inktvissen
of dubbele aantal kleine (vers of diepgevroren)
Voor het garnituur:
▢
150
gram
gereinigde en ontnerfde spinaziebladeren
▢
2
witte selderijstengels
▢
2
prei witten
▢
4
porties Chinese vermicelli
mihoen of rijstvermicelli
▢
sojasausje
Voor de soep:
▢
1
el
verse korianderblaadjes
▢
2
el
bamboescheuten in reepjes uit blik
▢
½
tl
verse fijngesnipperde gember.
Instructies
Breng het water met het zout aan de kook en voeg er de selderijblaadjes, de selderijtakjes, de wortel en de in stukken gesneden ui aan toe.
Vul aan met het vis of kippenbouillontablet en de peperbolletjes en laat alles 20 minuten sudderen.
Haal de bouillon dan door een fijne zeef.
Snijd intussen de zalm en lottefilet in dunne sneetjes en de inktvis in ringetjes en pel de scampi zorgvuldig.
Maak verse inktvis eerst grondig schoon en leg ook de tentakeltjes bij de fonduevis.
Zet alles afgedekt in de koelkast.
Verwijder de nerven en was de spinazie.
Verwijder de draden van de selderij met een dunschiller en snijd ze in blokjes van 4 cm lengte.
Snijd de prei in fijne reepjes of julienne van 4 cm op 1 mm.
Schik de vis, de scampi, de groenten en de rijstvermicelli op een mooie schotel.
Giet de basisbouillon in een speciaal Chinees fonduestel en breng tot tegen het kookpunt. Laat zachtjes koken.
Zet de groenten en de visschotels eromheen en zorg voor een stukje brood.
Gebruik een speciaal netje om de groenten en de vis uit de soep te scheppen.
Serveer hierbij een kant en klaar sojasausje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fondue
/
Vis
/
Vlees
Land van herkomst
China