Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kippenleverparfait
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
boter
▢
olijfolie
▢
1
ui
fijngesnipperd
▢
2
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
455
gram
kippenlevertjes
▢
bos(jes)
tijm
alleen de blaadjes
▢
zeezout
▢
gemalen peper
▢
enkele blaadjes verse
salie
▢
groot wijnglas
cognac
Instructies
Smelt 150 gram boter op 110 graden.
Giet de gele geklaardeboter eraf en zet opzij.
Gooi het melkachtige bezinksel weg.
Olie in koekenpan verhitten.
Ui en knoflook fruiten en op een bordje doen.
Wrijf de pan schoon, vuur hoger, scheutje olie levertjes en tijm erin.
Bak delevertjes tot ze van binnen nog rose zijn.
Cognac erbij en evt. flamberen.
Minuutje pruttelen, pan van het vuur en levertjes pureren.
Rest van de boter toevoegen en zout en peper naar smaak, evt. door een zeef drukken en in kommetjes doen.
Bak de blaadjes salie in hete olie knapperig en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Strooi ze over de parfaits en lepel er geklaarde boter over.1 uur in de koelkast.
Paar dagen rijpen. 14 dagen houdbaar mits de afsluitende boterlaag niet beschadigd is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hapjes
/
Kip
Land van herkomst
Frankrijk