Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pappardelle met gemengde wilde paddestoelen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
paddestoelen
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
teen
knoflook fijngehakt
▢
2
gedroogde rode pepertjes fijngwreven
▢
zout
▢
gemalen peper
▢
sap van 1/2 citroen
▢
450
gram
pappardelle
▢
handje
geraspte parmezaan
▢
handje
peterselie
▢
50
gram
boter
Instructies
Paddestoelen schoonmaken en in dunne plakken.
Scheur de cantharellen in tweeën.
Giet de olie in een zeer hete pan en bak de paddestoelen vlot op een hoog vuur.
Paar keer omhusslen en doe er dan de knoflook, de pepertjes en snufje zout op.
Zout haalt het aroma van de paddestoelen omhoog!
4 tot 5 minuten op hoog vuur bakken en regelmatig husselen.
Vuur uit en citroensap toevoegen.
Husselen en peper en zout naar smaak.
Intussen heb je de pasta gekookt en schud die met de paddestoelen, de kaas de peterselie en de boter door elkaar.
Tot slot nogwat peterselie en parmezaan bovenop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch