Leg de aubergines met de gesneden kant omhoog in een braadslee.
Giet het water erbij, voeg de laurier toe en dek de slee stijf af met aluminiumfolie.
Pocheer de aubergines 25 minuten in een op 160 °C voorverwarmde oven, of tot ze gaar zijn.
Smelt de ghee in een pan met dikke bodem. Voeg ui en knoflook toe en fruit
ze op een laag vuur in 4-5 minuten zacht. Kneus het korianderzaad iets en
voeg toe met chilipoeder, lavaszaad en zout. Roer goed en bak de ingrediënten nog 2-3 minuten.
Haal de gepocheerde aubergines uit de pan en dep ze droog met keukenpapier. Hol ze tot vlak op de schil uit met een scherpe theelepel. Prak
het vruchtvlees, voeg dit aan het specerijmengsel toe en roerbak de puree 2-3
minuten.
Grilleer de uitgeholde aubergines 5 minuten tot ze mooi droog zijn en vul ze
met het gekruide mengsel. Schik ze op een warme schotel, garneer met
koriander en pepers en dien op.
Noot: Gebruik voor dit recept liever langwerpige en geen ronde aubergines.
Neem, zoals voor alle aubergineschotels, ook hier stevige en rijpe
exemplaren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Noot: Gebruik voor dit recept liever langwerpige en geen ronde aubergines.
Neem, zoals voor alle aubergineschotels, ook hier stevige en rijpe
exemplaren.