Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Vegetarische curry 3
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
sperziebonen in stukjes
▢
250
gram
bloemkoolroosjes
▢
250
gram
wortelen in plakjes
▢
250
gram
geschilde aardappelen in blokjes
▢
4
vleestomaten
± 750 gr in stukjes
▢
50
gram
boter
▢
5
gram
kurkuma
▢
5
gram
garam masala
▢
2
deciliter
kippenbouillon
van tablet
▢
zout
Instructies
Breng in een ruime pan water met zout aan de kook. Kook daarin de
sperziebonen in ± 5 minuten halfgaar, schep ze uit de pan, spoel ze in een vergiet onder koud water af en laat ze uitlekken (blancheren).
Blancheer in dezelfde pan na elkaar de bloemkool in ± 5 minuten, de wortel in ± 5
minuten en de aardappel in ± 5 minuten.
Schep de groenten en de tomaten door elkaar.
Verhit in een pan de boter en bak daarin de groenten ± 5 minuten zachtjes.
Schep af en toe voorzichtig om.
Voeg de kruiden toe en laat ze ± 2 minuten meebakken.
Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Laat nog 5-10 minuten zachtjes koken tot de groenten bijna gaar zijn en het vocht bijna is verdampt
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch