Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Linzencurry
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
1
zoete aardappel
yam, ± 350 gr
▢
1
rode Spaanse peper
▢
150
gram
rode linzen
▢
zout
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
½
eetlepel(s)
kerriepoeder
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
zakje
kerriesauspoeder
▢
½
dl
koffieroom
▢
10
takjes verse koriander of peterselie
Instructies
Pel en snipper de ui.
Schil de zoete aardappel en snijd hem in stukjes.
Was de peper en snijd hem in reepjes.
Was de linzen.
Kook de linzen in ruim water met zout in ± 20 minuten gaar.
Verhit de olie in een hapjes- of braadpan en bak de ui, de kerrie, de zoete aardappel en de Spaanse peper ± 5 minuten.
Pers de knoflook erboven uit.
Voeg 3 dl water toe en kook de aardappel,met de deksel op de pan, in ± 15 minuten gaar.
Roer het sauspoeder erdoor.
Giet de linzen af en schep ze door de curry.
Roer de koffieroom erdoor en knip de koriander erboven fijn.
Geef er parata's en komkommer bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Groenten
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch