Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bulgur Met Lamsvlees en Pruimen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kop
Duru Extra Extra Grove bulgur
▢
1
eetlepel(s)
Olijfolie
▢
Gedroogde pruimen
in stukjes 4st
▢
6
Verse
zilveruitjes
▢
lamsvlees
Halfgaar mager in blokjes
▢
Rode puntpaprika
in stukjes 1/2
▢
1
tl
Boter
▢
½
tl
Zout
▢
2
koppen
water
Kokend
Instructies
Verwarm boter en olijfolie in een ruime ondiepe pan.
Voeg de uitjes toe zodra de boter is gesmolten.
Roerbak de uitjes bij middelmatige warmte gedurende 1 - 2 minuten.
Voeg de paprika toe en het vlees en roerbak nog eens 2 minuten.
Voeg de pruimen toe.
Voeg tenslotte de grove Duru bulgur toe, het water en het zout en desgewenste wat zwarte peper.
Breng opnieuw aan de kook en laat 15 minuten garen op een zacht vuur.
Zodra de bulgur puntjes vormt aan het oppervlak, is het gaar. Laat 20 minuten rusten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Lamsvlees
/
Rijst
Land van herkomst
Turkije