Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde Artisjokharten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
citroen
▢
500
g
artisjokharten uit blik
▢
15
g
provencaalse kruiden
tijm rozemarijn marjolijn salie e.d. fijn geneden
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie extra vierge
▢
Vers gemalen peper en zout
▢
3
teentjes
knoflook in plakjes
Instructies
De citroen in kleine parten snijden.
De artisjokken in een ruime kom doen en bestrooien met provencaalse kruiden en olijfolie.
Op smaak brengen met peper en zout en voorzichtig door elkaar scheppen.
Doe de artisjokken in een goed afsluitbare pan, afgewisseld met citroenpartjes en plakjes knoflook.
In de koelkast is dit minstens 1 tot 2 weken houdbaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
De artisjokharten kun je als tussendoortje eten of met de lunch of diner in een salade verwerken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Tapas
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch