Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelensoep met rookworst
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
25
gram
boter
▢
500
gram
soepbeenderen
in stukken
▢
2
uien
▢
2
laurierbladeren
▢
1
kruidnagel
▢
½
theelepel
tijm
▢
5
peperkorrels
▢
2
stukjes
foelie
▢
300
gram
prei
▢
150
gram
wortel
▢
4
grote
aardappelen
▢
150
gram
gerookt spek
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
citroen
schil
▢
Zout naar smaak
▢
1
rookworst
▢
Verse
peterselie
Instructies
Verhit de boter in een grote pan en bak de ui tot deze goudbruin is.
Voeg 2 1/2 liter water, laurierbladeren, kruidnagel, tijm, peperkorrels en foelie toe zodra de ui bruin is.
Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 1 1/2 uur zachtjes trekken op een laag vuur.
Maak ondertussen de prei, wortel en knolselderij schoon, was ze en snijd ze in stukken.
Schil de aardappelen en snijd ze in plakken.
Snijd het spek in kleine blokjes en bak deze uit.
Voeg de gesneden groenten, aardappelen en knoflook toe, en bak ze mee in het spekvet.
Zeef de bouillon en voeg deze toe aan de aardappelen en groenten.
Voeg de citroenschil uit de soep toe en breng de soep indien nodig op smaak met zout.
Snijd de rookworst in plakjes en warm deze mee in de soep.
Voeg vlak voor het serveren verse peterselie toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze versie van aardappelsoep met rookworst!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Nederland