Kook 6 eieren hard en laat ze afkoelen. Meng het gehakt met zwarte peper,
zout, knoflook, komijn en het merendeel van de koriander; bewaar wat
blaadjes voor garnering. Hak het met het fijnste blad in de keukenmachine en
bind met het 7e ei.
Kneed het mengsel goed en verdeel in 6 porties.
Pel de gekookte eieren en vorm het gehakt er in een bal omheen. Verhit 1 cm
olie in een koekenpan met dikke bodem en bak de gevulde ballen in 8-10
minuten op een matig vuur aan alle kanten goudbruin. Schep ze op met een
schuimspaan, laat ze uitdruipen op keukenpapier en houd ze warm in de
oven.
Voor de saus:
Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit de uien, knoflook en
gember op een laag vuur in 4-5 minuten zacht. Voeg zout, peper, chilipoeder
en kurkuma toe, roer goed en bak 2 minuten verder. Roer de tomatenpuree en
bouillon erdoor en breng al roerend aan de kook. Laat 5 minuten flink
doorkoken (zonder aanbranden) tot de saus tot ongeveer driekwart is
ingekookt.
Voeg de eierballen toe en laat ze 15 minuten zachtjes stoven, bestrooi met
garam masala en schep de saus even om.
Doe alles in een ruime, warme schaal en garneer met de bewaarde koriander.
Noot: In India is het gebruik van eieren tot op zekere hoogte nog steeds een
vorm van luxe. Dit gerecht van gehakt met eieren in een volle tomatensaus
vormt een
uitstekende hoofdschotel voor ieder currymaal
Notities / Tips / Wijnadvies
Noot: In India is het gebruik van eieren tot op zekere hoogte nog steeds een vorm van luxe. Dit gerecht van gehakt met eieren in een volle tomatensaus vormt een uitstekende hoofdschotel voor ieder currymaal.