Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Madrasi kari
Rundercurry Madras
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
runderriblappen
of stooflappen
▢
100
gram
ghee
▢
1
grote
gesnipperde ui
▢
3
gesnipperde teentjes
knoflook
▢
2
theelepels
gemalen koriander
▢
2
theelepels
kurkuma
▢
2
theelepels
gemalen gember
▢
1
theelepel
gemalen komijn
▢
2 1/2-3
theelepels
chilipoeder
▢
2
theelepels
garam masala
▢
1
theelepel
zout
▢
1 ½
theelepel
versgemalen zwarte peper
▢
2
dl
water
Instructies
Snijd het vlees in blokjes van 4 cm; verwijder alle vetrandjes. Smelt de ghee
in een grote pan met dikke bodem en bak het vlees snel aan alle kanten bruin.
Schep het met een schuimspaan in een kom en zet even apart. Voeg nu ui en
knoflook aan de pan toe en bak ze op een laag vuur in 4-5 minuten zacht.
Voeg specerijen, zout en peper toe en roerbak alles nog 3 minuten.
Doe het vlees terug en roerbak weer 3 minuten, zodat de blokjes bedekt zijn
met specerijen. Roer het water erdoor, breng aan de kook en temper dan het
vuur; laat afgedekt 1 1/2 uur zacht stoven tot het vlees gaar is.
Serveer de curry warm.
Noot: Dit is een van de scherpste rundercurry's.
Notities / Tips / Wijnadvies
Noot: Dit is een van de scherpste rundercurry's.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Rundvlees
Land van herkomst
India