Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gehaktcurry
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gr
gehakt
▢
2
uien
▢
1
teentje
knoflook
▢
zout
▢
peper
▢
80
gr
boter
▢
1
afgestreken eetlepel
kerrie
▢
1
eetlepel
tomatenpuree
▢
2
beker
bulgaarse yoghurt
Instructies
Hak 1 ui en het teentje knoflook zeer fijn.
Maak het gehakt aan met ui, knoflook, zout en peper en vorm er kleine ballen van.
Snijd de tweede ui in ringen, smelt de boter, fruit de ringen ui goudgeel en voeg de kerrie toe.
Leg de gehaktballetjes erbij en laat dit verder fruiten tot de balletjes aan alle kanten mooi bruin zijn.
Roer de tomatenpuree door de yoghurt en eventueel nog wat zout.
Giet dit bij het gehakt en uien en roer het geheel even goed door.
Leg de deksel op de pan en laat bij matig vuur alles zachtjes nog eens 20 minuten stoven.
Het gaat er schifterig uitzien, maar dat hoort zo.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Vlees
Land van herkomst
India