Verhit de olie in een wok en bak hierin de gesneden bacon (vergeet niet 4 plakjes apart te houden, ongesneden), het uitgeholde champignonvlees, de paprikareepjes, de sjalotjes en de knoflook al roerbakkend een minuut of 5.
Voeg de gedroogde peterselie en de verse tijm toe en roerbak dit nog een minuutje mee.
Zet het vuur uit en roer de kruidenkaas, de Ajvar en 4 eetlepels geraspte oude kaas er doorheen.
Vul de Portobello’s met het mengsel. Als het goed is kun je met deze hoeveelheid precies 4 Portobello’s vullen.
Leg een plakje bacon op elke Portobello en doe er een eetlepel kaas op.
Druppel een klein beetje olie over de geraspte kaas aan de bovenkant en zet ze in het mandje in de airfryer. In de XL passen er precies 4 in het mandje. Doe de anti-spatdeksel erop.
Bak de Portobello’s in 10 minuten af (in de Philips XL, in een ander merk airfryer misschien 5 minuten langer.