Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indiase kruidenballetjes
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
kipgehakt
▢
½
theelepel
gemberpoeder
▢
3
theelepels
kerriepoeder
▢
½
theelepel
kurkuma
▢
1
uitgeperst teentje knoflook
▢
zout
peper
▢
25
gram
boter
▢
1
gesnipperde ui
▢
⅛
liter
slagroom
▢
25
gram
fijngehakte amandelen
▢
verse
koriander
Instructies
Vorm kleine balletjes van het gehakt, de gemberpoeder, 1 theelepel kerriepoeder, de kurkuma, knoflook, zout en peper.
Bak in de boter de balletjes in 10 minuten bruin en schep ze uit de pan.
Fruit in het vet 2 theelepels kerriepoeder en de ui.
Voeg de slagroom, de amandelen en de balletjes toe en verhit alles nog ± 5 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi de balletjes met verse koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
lekker met Pandan rijst en sperziebonen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
India