Snijd de gedroogde tomaatjes in piepkleine stukjes.
Snijd de zwarte olijven in plakjes.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
Snijd de basilicum in reepjes.
Snijd de geitenkaas in blokjes.
Meng in een kom de geitenkaas, tomaatjes, olijven, bosui, basilicum en 1 eetlepel olijfolie door elkaar.
Breng op smaak met peper.
Klop in een andere kom het citroensap met de resterende olijfolie tot een dressing.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat de artisjokbodems uitlekken in een zeef.
Verdeel de veldsla over vier bordjes.
Plaats de artisjokbodems in het midden van elk bord en vul ze royaal met de geitenkaassalade.
Besprenkel de gevulde artisjokbodems en de veldsla met de dressing.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer dit gerecht met ciabatta voor een heerlijke Italiaanse maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino zal goed samengaan met de frisse smaken van de geitenkaassalade en de artisjokbodems.