6cmgeraspte gember of 1/2 theelepel gemalen gember
Limoensap naar smaak
Instructies
Maal het lamsvlees fijn in de keukenmachine.
Kruid het gemalen vlees met zwarte peper, geraspte sjalotten, geraspte uien, zout, de helft van de gemalen koriander en de gemalen kardemoms.
Meng goed.
Kneed het gekruide gehakt tot een visvorm en leg deze in een pan met 30 gram boter en een hoeveelheid water die na 12 minuten koken volledig geabsorbeerd moet zijn.
Haal de 'vis' uit de pan en rol deze in het kikkererwtenmeel (besan) en vervolgens in de helft van de geperste knoflook.
Duw de overgebleven koriander, laurier en gember in de 'vis'.
Smelt de overgebleven boter in een pan en bak de 'vis' aan beide kanten goudbruin.
Maak een sausje met de overgebleven knoflook, 1/4 kop water en limoensap naar smaak.
Leg de 'vis' in het sausje en laat deze aan beide kanten marineren tot het vocht is opgenomen.
Haal de 'vis' uit het sausje en laat deze 1 1/2 uur afkoelen.
Verwijder de korst van de 'vis', laat deze nog wat verder afkoelen en garneer met rauwe groenten en een salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze Mhaans Kabab Machchi met naanbrood en een frisse komkommersalade.
Wijnadvies:
Een frisse Indiase witte wijn zoals een Sula Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De citrusachtige tonen van de wijn vullen de kruidige smaken van de kabab aan, terwijl de frisheid zorgt voor een goede balans.