Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kofta Kabab Kasta
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gram
varkensvlees
▢
2
fijngesneden groene chilipepers
▢
1
eetlepel
geraspte citroenschil
▢
4
eetlepels
peterselie
▢
1
gemalen laurierblad
▢
½
theelepel
verse basilicum
▢
7 ½
cm
gemalen verse gember
▢
4
eetlepels
fijngesneden piment
▢
6
eetlepels
gehakte bieslook
▢
5
geperste teentjes knoflook
▢
ongeveer 250 gr gezeefde groene pruimen
▢
120
gram
geklaarde boter
▢
½
theelepel
kruidenzout
▢
4 ½
dl
yakhni
▢
120
gram
komkommer
▢
1
eiwit
Instructies
Kook het vlees 12 minuten met een fijngesneden groene chili en de geraspte citroenschil - gebruik weinig water, zodat alles geabsorbeerd wordt.
Maal het vlees en maak een fijn mengsel met alle gemalen kruiden; laat een half uur intrekken.
Maak er dan kleine platte koekjes van.
Plaats in het midden 1/2 theelepel gezeefde pruim.
Maak de handen nat met warm water en trek de randen van de vleeskoekjes
over het fruit; vorm er zo balletjes mee.
Laat ze nog een kwartier staan.
Verhit de boter en bak de balletjes bruin.
Schraap de kookresten los van de bodem van de pan en bevochtig met 4 eetlepels yakhni.
Kook droog.
Bedek de balletjes vervolgens met yakhni en sudder met een deksel op de pan
tot er nog slechts een paar eetlepels vocht overblijven.
Zet dan het vuur hoog en roer zachtjes in de pan, zodat de balletjes langs alle
kanten met het kookvocht bedekt worden.
Serveer met gezouten, uitgelekt, gedroogde komkommer, die in dunne
schijfjes werd gesneden, vervolgens in licht opgeklopt eiwit werd gedoopt en
snel werd gesauteerd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
Land van herkomst
India