Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese koolstamppot met spekjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
g
kruimig kokende aardappelen
geschild en gehalveerd
▢
zout
▢
1
zakje
nasikruiden
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
2
lente-/bosuitjes
in ringetjes
▢
1
teentje
knoflook
gesnipperd
▢
200
g
magere gerookte spekblokjes
▢
½
Chinese kool
in repen
▢
½
eetlepel(s)
kerriepoeder
▢
1
eetlepel(s)
ketjap manis
Instructies
Kook de aardappelen gaar in water met zout in ca 20 minuten.
Wel de nasikruiden in een beetje warm water.
Verhit de olijfolie.
Bak hierin de bosui, knoflook en spekblokjes.
Schep de kool , nasikruiden en ketjap erdoorheen en roerbak nog 5 minuten.
Stamp de gare aardappelen fijn tot puree en meng door het koolmengsel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
bestrooi de stamppot eens met gefrituurde uitjes.
Variatietip:
vervang de Chinese kool door spitskool en de spekjes door reepjes salami of chorizo
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Stamppot
/
Varkensvlees