2eetlepel(s)gehakte peterselievers of diepvries of 2 theelepels gedroogd
Instructies
Bestrooi het vlees met peper en zout en bestrijk ze dun met olijfolie.
Boen de citroenen schoon onder heet water.
Rasp 2 theelepels van de schil en pers de vruchten uit.
Verkruimel het brood en meng het kruim met de citroenrasp.
Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de knoflook en pijnboompitten goudbruin.
Voeg het brood-citroenmengsel toe en bak het licht krokant.
Dit is de citroenremolata.
Kook de pasta beetgaar.
Rooster intussen in een hete grillpan de entrecotes ca 3 minuten per kant.
Schep 50 ml citroensap en de rest van de olijfolie met de kaas door de pasta.
Serveer de pasta bestrooid met remolata en peterselie bij de entrecotes.
Lekker met broccoli of spinazie en een tomatensaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip: vervang de entrecotes door kalfsoestersVariatietip: vervang de pijnboompitten eventueel door gehakte walnoten of pecannotenVariatietip: schep eens 2 eetlepels rode pesto door de pasta