Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Garnalenspiesjes met chilisaus
Boodschappen 12-2006
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
gekookte coctailgarnalen
▢
200
g
cherry-/kerstomaten
▢
8
spiesen of houten satéprikkers
voor de saus
▢
1
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
rode pepers
▢
1
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
eetlepel(s)
chilipoeder
▢
1
theelepel
koekkruiden
▢
1
pak
gezeefde tomaten
500 g
▢
1
eetlepel(s)
bruine basterdsuiker
Instructies
Pel de ui en snipper de knoflook en hak ze fijn.
Halveer de pepers en snij zonder zaadjes fijn.
Verhit de olie en fruit hierin de ui, knoflook en peper 3 minuten.
Voeg chilipoeder, koekkruiden, gezeefde tomaten en basterdsuiker toe.
Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes inkoken.
Laat afkoelen.
Halveer de tomaatjes.
Rijg ze afgewisseld met garnalen aan de spiesen.
Leg deze op een schaal met de saus er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
vervang de cocktailgarnalen eens door blokjes tonijnsteak. Deze blokjes dienen vooraf geroosterd te worden.
Serveertip:
serveer eens met een knoflookkruidensausje: milde kwark met geperste knofloook, peper, zout, gehakte tuinkruiden zoals peterselie en bieslook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Vis
/
Zeevruchten