Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Koolsalade met paparika en kaas
Boodschappen 8-2006
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
700
g
witte kool
▢
1
rode paprika
▢
1
groene paprika
▢
1
gele of oranje paprika
▢
1
ui
▢
1
friszure appel
▢
150
g
gruyère
▢
150
g
brie
▢
peper
▢
zout
▢
200
g
ananas stukjes
blik
▢
2
eetlepel(s)
geschaafde amandelen
voor de dressing
▢
200
g
milde kwark
▢
100
ml
yoghurt
▢
1
eetlepel(s)
honing
▢
2
eetlepel(s)
mayonaise
▢
1
theelepel
gemberpoeder
▢
1
theelepel
mosterd
▢
1
theelepel
kerriepoeder
Instructies
Schaaf of snij de kool in smalle reepjes.
Breng de gesneden kool in water met zout aan de kook.
Giet de kool af zodra deze kookt en spoel er koud water over.
Halveer de paprika's en snij het vruchtvlees in smalle reepjes.
Pel de ui en snipper deze.
Schil de appel en verwijder het klokhuis en pitjes en verdeel in kleine stukjes.
Verdeel de kaas in reepjes of blokjes.
Schep de kool door de paprika, ui, appel en kaas.
Meng de ananasstukjes door de salade en breng op smaak met peper.
Meng de ingrediënten voor de dressing.
Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan.
Schep de dressing luchtig door de salade.
Bestrooi met de geroosterde amandelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met warm stokbrood.
Variatietip:
in plaats van amandelen zijn ongezouten cashewnoten of pecannoten ook heel lekker
neem in plaats van gruyère belegen boerenkaas
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Salade