Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruiden Pepergelei
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rode paprika
▢
3
rode spaanse pepers
▢
2,5
deciliter
appelsap
▢
125
gram
geleisuiker speciaal
▢
8
takjes peterselie
▢
10
sprietjes bieslook
▢
1
eetlepel
Italiaanse keukenkruiden
Instructies
Paprika wassen. In heel kleine stukjes snijden.
Spaanse pepers wassen, pitjes verwijderen en in dunne reepjes snijden.
Appelsap, paprika en Spaanse pepers aan de kook brengen.
Ongeveer 10 minuten zachtjes laten trekken.
Geleisuiker erdoor roeren.
Opnieuw aan de kook brengen en 1 minuut laten doorkoken.
Van vuur af peterselie en bieslook erboven fijnknippen.
Italiaanse keukenkruiden erdoor roeren.
Laten afkoelen.
Af en toe doorroeren, zodat paprika, Spaanse peper en kruiden niet naar beneden zakken.
Tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
Voor het gebruik de kruiden-pepergelei nogmaals doorroeren en in een schaaltje doen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus