Sauce

Recepten voor sauzen

Sauzen kunnen een gerecht echt maken of breken, door extra smaak en diepte toe te voegen. Of je nu een klassieke saus zoekt om je pasta mee te verrijken of een nieuwe smaakmaker voor je grillgerechten, er zijn tal van heerlijke recepten om uit te proberen. Probeer romige Alfredo-saus (met boter, room en Parmezaanse kaas, perfect voor over pasta), bolognesesaus (met een rijke vleessaus, tomaten en kruiden voor een hartige maaltijd), en teriyaki-saus (met een zoete en hartige smaak, ideaal voor roerbakgerechten en gegrild vlees). Voor een creatieve twist kun je ook pittige BBQ-saus (met een mix van zoet en pittig, perfect voor barbecues), pesto-saus (met verse basilicum, pijnboompitten en kaas voor een frisse smaak) of romige champignonsaus (met een rijke smaak, ideaal voor over steaks en kip) maken. Deze sauzen brengen extra flair naar je gerechten en zijn eenvoudig zelf te maken. Heb je een favoriet sausrecept? Deel het met ons en inspireer anderen!


20 Seconden Mayo
20 Seconden Mayo
Aardappelen in Romige Peterseliesaus
Aardappelen in Romige Peterseliesaus
Aardappelknoflooksaus
Aardappelsaladesaus met bier van Astrid Veltman
Aardappelsaladesaus met bier van Onbekende Auteur
Aardbeiensaus
Aardbeiensaus 2
Adzjika
Adzjika
Afghaanse gehaktsaus
Afghaanse gehaktsaus
Afghaanse qormasaus
Afghaanse yoghurtsaus
Aioli
Aioli
Aïoli 11
Aïoli 13
Aioli Estragon (Dragonmayonaise)
Aioli Estragon
Aioli (Knoflookmayonaise)
Aioli van Onbekende Auteur
Amandelsaus voor pasta
Ananassaus
Ansjovis-knoflookdip met rauwe groenten
Antwerpse rooie
Appel Mango Chutney
Asperges met een lichte Hollandaise saus
Asperges met mousselinesaus
Asperges met ossenhaas en kerriesaus
Aubergine Dip met Citroen en Peterselie
Aubergine Dip met Citroen en Peterselie
Een kleurrijke Mexicaanse presentatie van bolognesesaus geserveerd over spaghetti op een felgekleurde keramische schaal. Het gerecht is gegarneerd met verkruimelde queso fresco en gehakte koriander, en wordt vergezeld door warme maïstortilla’s. De tafel is gedecoreerd met levendige Mexicaanse textiel, handbeschilderd servies en een glas agua fresca. De achtergrond toont een rustieke Mexicaanse keuken met terracottategels, feestelijke decoraties en natuurlijke lichtinval, wat een levendige en uitnodigende sfeer creëert.
Authentieke Bolognesesaus met Rode Wijn
Authentieke Salsa Mexicana
Authentieke Salsa Mexicana
Authentieke Thaise Rode Currypasta
Avocado Knoflook Creme
Avocado Knoflook Creme
Avocado-yoghurtdipsaus met koriander
Avocadodip
Avocadosaus met Frisse Crudités
Avocadosaus met Frisse Crudités
Azijnsaus
Azijnsaus 2
Babi panggang saus
Babi Panggang Saus 2
Bagna Cauda
Bananensaus
Bananensaus
Basilicum Citroenmayonaise
Basilicum Citroenmayonaise
Basilicum Knoflooksaus
Een moderne foto van romige basilicum knoflooksaus, geserveerd in een klein wit schaaltje en gegarneerd met verse basilicumblaadjes. De saus heeft een gladde textuur en is gepresenteerd op een houten tafel met decoratieve elementen zoals teentjes knoflook, een klein uitje en een takje basilicum. De achtergrond is minimalistisch met zacht natuurlijk licht, wat de groene tinten van de basilicum en de romigheid van de saus benadrukt.
Basilicum Knoflooksaus met Crème Fraîche
Een romige basilicum-knoflooksaus gepresenteerd in een rustiek kommetje, gegarneerd met verse basilicumblaadjes. Op de achtergrond staat een pot met verse basilicum en enkele knoflooktenen in een gezellige vintage keuken met pastelkleuren en warme verlichting.
Basilicum-knoflooksaus met Crème Fraîche
Basilicum-Mosterd Mayonaise
Basilicummayonaise
Basilicumsaus
Een klein schaaltje romige basilicumsaus, lichtgroen van kleur, gegarneerd met fijngehakte verse basilicum. Gepresenteerd in een lichte vintage keuken met pastelkleuren en retro-accenten, onder zacht natuurlijk licht dat de gladde textuur en de frisse uitstraling van de saus benadrukt.
Basilicumsaus voor Visgerechten
Basis tomatensaus
BASISRECEPT PIZZASAUS
Basisrecept pizzasaus van Jan Pannenkoeken
Basisrecept pizzasaus van Onbekende Auteur
Bawangsaus
BBQ Nachos met Pulled Chicken en Guacamole
Bearnaisesaus van Astrid Veltman
Bearnaisesaus
Bearnaisesaus van Ria van Eindhoven
Bechamelsaus
Béchamelsaus
Een Mexicaans geïnspireerde presentatie van biefstuk met sjalotjes en tomatensaus, geserveerd op een rustiek aardewerken bord. De malse biefstuk is bedekt met een rijke tomatensaus, doordrenkt met gekarameliseerde sjalotjes. De garnering bestaat uit verse koriander, schijfjes limoen en kleurrijke chilipepers. De setting is omlijst met traditionele Mexicaanse textielpatronen, een houten tafel en warm, sfeervol licht voor een uitnodigende presentatie. 🌶️🥩🍅✨
Biefstuk met Gekarameliseerde Sjalotten en Tomatensaus
Biefstuk met rode wijn geitenkaassaus en roerbakspinazie, sappige biefstukken met een plakje gesmolten geitenkaas, omringd door een rijke rode wijnsaus en geserveerd met roergebakken spinazie, knoflook en uitjes.
Biefstuk met Rode Wijn Geitenkaassaus en Roerbakspinazie
Bieslookmayonaise gepresenteerd in een rustieke kom, gegarneerd met verse bieslook en een schijfje citroen. De romige saus is fris en smaakvol, perfect als bijgerecht of dipsaus.
Bieslook Mayonaise met Crème Fraîche
Bocholter blonde
Bolognese / Lasagnasaus
Bolognese / Lasagnasaus
Bolognese saus
Bolognese saus
Klassieke Bolognesesaus met Parmaham
Bolognesesaus
Bonendip met walnootolie
Boursin
Boursin Gehaktsaus
Canadese gehaktballen met een romige pindasaus, geserveerd in een rustieke kom. De saus is rijk en glanzend, gegarneerd met gehakte pinda's en verse peterselie. Een heerlijk gerecht dat perfect samengaat met gestoomde rijst en een frisse salade.
Canadese Gehaktballen met Romige Pindasaus
Cashewnotenpesto
Een sfeervolle presentatie van een Champignon Cognacsaus, geserveerd in een rustieke keramische sauskom. De saus heeft een romige, goudbruine kleur en is gegarneerd met verse selderijblaadjes. Rondom de kom liggen plakjes champignons, een glas cognac en een lepel. De setting is aangekleed met kleurrijke Mexicaanse textielpatronen en warme sfeerverlichting. 🍄✨🥄
Champignon-Cognacsaus: Romige Saus met een Luxe Touch
Champignonsaus met Port
Champignonsaus met Port
Chili saus
Chinees Azijnmengsel
Chinese Bruine Saus
Chinese Pruimensaus
Chinese spareribmarinade
Een klein kommetje warme, glanzende chocoladesaus met een rijke textuur, gegarneerd met een beetje cacaopoeder, in een lichte vintage keuken met zachte pastelkleuren, subtiele kerstdecoratie en dennentakken.
Chocoladesaus
Citroen-eiersaus
Citroen-eiersaus
Citroensaus van Astrid Veltman
Citroensaus
Citroensaus van Worldcook
Cocktailsaus met een byte
Cocktailsaus
Cocktailsaus van Onbekende Auteur
Cocktail sauce
Cocktailsaus van Onbekende Auteur v2
Coctailsaus
Cognacsaus
Cognacsaus
Coquilles Saint Jacques en ragoût
Corina’s knoflookboter
Een natuurlijk gepresenteerde cranberrycompote, geserveerd in een rustieke schaal. De compote toont rijke rode cranberries met een glanzende textuur, gegarneerd met een vleugje sinaasappelschil. De setting bevat een levendige Mexicaans-geïnspireerde decoratie met kleurrijke textielen, verse sinaasappels en zachte natuurlijke verlichting, wat zorgt voor een feestelijke en uitnodigende sfeer, perfect als bijgerecht bij gevogelte of desserts.
Cranberrycompote met Sinaasappel en Port
Een kom met romige mosterdsaus, goudkleurig en gegarneerd met verse kruiden, in een lichte, vrolijke vintage keuken met warme pastelkleuren en retro-accenten. Het zachte natuurlijke licht benadrukt de glans en textuur van de saus in een uitnodigende en feestelijke sfeer.
Cremige Mosterdsaus met Cognac en Kalfsfond
Curry mangosaus
currysaus
Currysaus
Een rustieke keuken met een pan huisgemaakte bruine fond die zachtjes suddert op het fornuis. Op een houten snijplank liggen gesneden groenten zoals wortelen, uien, selderij en knoflook, samen met geroosterde kipkarkassen. Een soeplepel en een schaaltje met rijke bruine fond staan klaar voor gebruik. De keuken heeft vintage accenten, met warme houten tinten en natuurlijk licht dat een gezellige en voedzame sfeer benadrukt.
Diep Rijke Bruine Fond
Djahé Saus
Djahé Saus 2
Eenvoudige Gehaktsaus
Engelse uiensaus
Een sappige entrecôte geserveerd op een rustiek keramisch bord, rijkelijk overgoten met een romige gorgonzolasaus. De saus heeft subtiele stukjes bieslook en een vleugje versgemalen peper. Het gerecht is afgewerkt met een takje verse kruiden. De warme achtergrond straalt een uitnodigende sfeer uit met levendige kleuren en subtiele decoratieve patronen. 🥩🧀🌿✨
Entrecôte met Romige Gorgonzolasaus
Feestelijke Saffraansaus voor Vis
Feestelijke Saffraansaus voor Vis
Feta-komkommersaus
Een levendige, Mexicaans geïnspireerde presentatie van 'Chocoladesaus'. Een klein keramisch schaaltje gevuld met glanzende, rijke chocoladesaus, omgeven door kleurrijke Mexicaanse tegels, levendige textielaccenten en rustieke houten tafeldecoraties. De saus heeft een zijdezachte textuur, met een houten lepel ernaast, licht bedekt met chocolade. De warme en feestelijke sfeer wordt versterkt door subtiele hints van vers fruit en dessertsuggesties op de achtergrond. Er is geen tekst zichtbaar in het beeld.
Fluweelzachte Chocoladesaus met Pure Hagelslag
Foe Yong Hay Saus
Foe Yong Hay Saus 2
Franse mierikswortel-tuinkruidensaus
1
2
3
4
5
6