Coquilles Saint Jacques en ragoût

(ragoût van St Jacobsschelpen)
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 St Jacobsschelpen
  • 75 gram gerookt mager spek in dunne reepjes
  • ½ liter visfumet
  • zout
  • peper
  • peterselie fijngehakt
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 tomaat ontpit en in blokjes
  • 1 deciliter room
  • 50 gram champignons in vieren

Instructies

  • Kook de visbouillon in tot 1 dl.
  • Bak het spek in wat boter uit.
  • Voeg het uitje toe.
  • Voeg de prei toe.
  • Voeg tomaat en champignons toe.
  • Laat 5 minuten sudderen.
  • Leg de schoongemmaakte schelpen op een groentebedje en laat 5 minuten warmen.
  • Schep alles uit de pan behalve het vocht.
  • Hou alles warm.
  • Zet het vuur hoog en voeg de ingekookte visfumet toe en laat even aan de kook komen.
  • Voeg de room toe.
  • Leg op de borden een spiegel van saus en drapeer daarop een portie groente- en schelpdierenmengsel.
  • Strooi er beetje gehakte peterselie over.
  • Serveer er stokbrood bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus / Vis / Zeevruchten