Bearnaisesaus van Astrid Veltman

Porties: 4
Voorbereidingstijd 2 minuten
Total time 3 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 sjalotten
  • 4 eetlepel(s) dragon gehakte
  • 1 dl azijn
  • zout
  • peper
  • 150 gram boter
  • 4 eidooiers

Instructies

  • Pel de sjalotjes en snijd ze fijn.
  • Doe 3 eetlepels azijn, zout en peper in een kommetje en zet dit 3 minuten op MIDDEN LAAG (30%) in de magnetron.
  • Doe de boter er in stukjes bij en laat die in de magnetron smelten.
  • Voeg de rest van de azijn erbij, klop de saus door en zet de kom 30 seconden op HOOG (100%) in de magnetron.
  • Roer de eidooiers door de massa, klop die verder goed door en zet de saus 15 seconden op HOOG (100%) in de magnetron.
  • Breng op smaak met de dragon.
  • Op dezelfde wijze kunt u mosterdsaus maken door de azijn door 1 eetlepel scherpe mosterd te vervangen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Magnetron koken / Saus