Basis tomatensaus

2 ansjovisfilets 5 eetlepels olijfolie 2 blikken gepelde tomaten of 500 gram verse tomaten 1 ui 2 teentjes knoflook versgemalen peper en zout takjes tijm basilicum zoetstof kookroom
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Instructies

  • Verhit de olie op matig vuur in een sauspan met dikke bodem.
  • Voeg de ansjovis toe en roeren totdat de ansjovis vanzelf uit elkaar valt.
  • Pel en snipper de ui, plet de knoflookteentjes en snijd de basilicum fijn.
  • Fruit de ui en de geplette knoflook in de olie met ansjovis; pas op dat de olie niet te heet wordt anders verbrand de knoflook.
  • Als de uitjes glazig zijn, doe de gepelde tomaten erbij. 
  • Als je verse tomaten gebruikt: ontvel de tomaten,verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes).
  • Laat de tomaten op laag vuur stukkoken. 
  • Af en toe roeren en druk de grote stukken tomaat fijn.
  • Breng op smaak met de verse kruiden en peper en zout. 
  • Als de saus te zuur is, voeg dan wat zoetstof toe.
  • Voeg een scheut kookroom toe en laat de saus dan inkoken tot het de gewenste dikte heeft.
  • Haal de knoflook en takjes tijm eruit.

Notities / Tips / Wijnadvies

. Dit is de basis voor de saus; je kunt hier gehakt, tonijn of zalm aan toevoegen of dit gebruiken als saus bij een ander gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Basisrecept / Saus