Ansjovis-knoflookdip met rauwe groenten
Ingrediënten
- 1 paprika
- 2 stengels bleekselderij
- 5 Bospeen
- 5 teentjes knoflook
- 100 gram ansjovis blik
- 125 ml olijfolie
- 60 ml roomboter
Instructies
- Paprika wassen, in kwarten snijden en schoonmaken.
- Kwarten elk in 8 rechthoekige stukjes snijden.
- Bleekselderij wassen, in lengte halveren en in reepjes snijden.
- Peentjes schoonmaken, wassen en in dunne repen snijden.
- Knoflook pellen en fijnhakken.
- Ansjovisfilets laten uitlekken en fijnsnijden.
- In steelpan met dikke bodem olie op laag vuur verwarmen.
- Knoflook toevoegen en kort meewarmen, niet laten kleuren.
- Ansjovis toevoegen en op heel laag vuur ca. 5 minuten al kloppend met vork verwarmen en laten smelten (olie niet laten borrelen).
- Boter erdoor roeren en laten smelten.
- Ansjovisdip serveren op warmhoudplaatje.
- Serveren met groenten en eventueel blokjes (warme) ciabatta.