currysaus

Currysaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor± 4 ½ dl saus

  • 100 gram ghee
  • 1 grote ui gesnipperde
  • 2 teentjes knoflook gesnipperde
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 3 dl water
  • 1 theelepel garam masala

Instructies

  • Smelt de ghee in een pan met dikke bodem en fruit er de ui en knoflook op een laag vuur in 4-5 minuten goudgeel maar niet bruin in.
  • Meng met de koriander, kurkuma, chilipoeder, zout en peper. Voeg het water toe en breng aan de kook.
  • Temper het vuur en laat 10 minuten zachtjes koken onder geregeld roeren.
  • Voeg de garam masala toe en laat nog 5 minuten pruttelen, alvorens teserveren.
  • Gebruik warm brood naar behoefte.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Saus
Land van herkomst India