Canadese Gehaktballen met Pindasaus
Serveer de Canadese gehaktballen met pindasaus als hoofdgerecht met bijgerechten zoals rijst, groenten of een frisse salade.
Ingrediënten
- 1 kg gehakt
- Peper en zout naar smaak
Voor de saus:
- 9 eetlepels mayonaise
- 9 eetlepels ongeklopte slagroom
- 3 eetlepels pindakaas
- 3 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels poestasaus
- 2-3 teentjes knoflook fijngehakt
Instructies
- Meng het gehakt met peper en zout en vorm er kleine balletjes van.
- Bak de gehaktballetjes in een pan tot ze bruin en gaar zijn.
- Laat ze vervolgens afkoelen.
Voor de saus:
- Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar met een mixer tot een glad mengsel.
- Als de gehaktballetjes zijn afgekoeld, meng je ze door de saus tot ze gelijkmatig bedekt zijn.