Canadese Gehaktballen met Pindasaus

Serveer de Canadese gehaktballen met pindasaus als hoofdgerecht met bijgerechten zoals rijst, groenten of een frisse salade.
Porties: 6
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg gehakt
  • Peper en zout naar smaak

Voor de saus:

  • 9 eetlepels mayonaise
  • 9 eetlepels ongeklopte slagroom
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels poestasaus
  • 2-3 teentjes knoflook fijngehakt

Instructies

  • Meng het gehakt met peper en zout en vorm er kleine balletjes van.
  • Bak de gehaktballetjes in een pan tot ze bruin en gaar zijn.
  • Laat ze vervolgens afkoelen.

Voor de saus:

  • Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar met een mixer tot een glad mengsel.
  • Als de gehaktballetjes zijn afgekoeld, meng je ze door de saus tot ze gelijkmatig bedekt zijn.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Canada