Appel Mango Chutney

Porties: 5 weckpotten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 halfrijpe mango’s
  • 8 appels
  • ½ liter appel azijn
  • 500 gram suiker of zoetstof
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel gemalen piment

Instructies

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes. (Bewaar de appels in een beetje citroensap zodat ze niet verkleuren).
  • Schil de mango’s en snijd deze ook in blokjes.
  • Kook de appels en mango’s 10 minuten in de appelazijn, voeg dan het zout, de suiker en de kruiden toe.
  • Kook het mango-appelmengsel op een laag vuurtje verder gedurende 40 tot 50 minuten (totdat de chutney dikker gaat worden).
  • Vul de weckpotten tot de rand met het nog hete appel - mango mengsel en sluit de deksel onmiddellijk. Laat de chutney afkoelen en zet de appel - mangochutney daarna op een koele en donkere plaats.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een chutney is 3 tot 6 maanden houdbaar, als u deze koel en donker bewaart
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus