Appel Mango Chutney
Equipment
Ingrediënten
- 2 halfrijpe mango’s
- 8 appels
- ½ liter appel azijn
- 500 gram suiker of zoetstof
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel gemalen piment
Instructies
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes. (Bewaar de appels in een beetje citroensap zodat ze niet verkleuren).
- Schil de mango’s en snijd deze ook in blokjes.
- Kook de appels en mango’s 10 minuten in de appelazijn, voeg dan het zout, de suiker en de kruiden toe.
- Kook het mango-appelmengsel op een laag vuurtje verder gedurende 40 tot 50 minuten (totdat de chutney dikker gaat worden).
- Vul de weckpotten tot de rand met het nog hete appel - mango mengsel en sluit de deksel onmiddellijk. Laat de chutney afkoelen en zet de appel - mangochutney daarna op een koele en donkere plaats.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een chutney is 3 tot 6 maanden houdbaar, als u deze koel en donker bewaart