Aspergeragoût met ham
Ingrediënten
- 8 asperges
- 5 dl asperges
- 100 gram gekookte ham in blokjes
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- peper zout, nootmuskaat
- koffieroom
Instructies
- Schil de asperges en kook ze gaar (bewaar het kookvocht).
- Smelt de boter in een sauspan, roer er de bloem door en voeg het afgekoelde
- aspergekookvocht toe.
- Breng de saus al roerend aan de kook en laat haar nog 1 minuut nasudderen.
- Breng op smaak met peper, nootmuskaat en zout.
- Snijd de asperges in stukjes en roer ze samen met de hamblokjes door de
- ragoût.
- Voeg vlak voor het opdienen een scheutje koffieroom toe, de ragoût mag daarna niet
- meer koken.
- Verwarm wat mooie pasteibodempjes of bak een lege pizzabodem.
- Breng de ragoût hierop over en garneer met wat groen en wat achtergehouden ham.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietips:
- Serveer de ragoût met versgebakken knapperig stokbrood.
- Vul soezen met de ragoût.
- Maak de ragoût iets dunner en geef er gekookte krieltjes bij.