Ayam Besengek
Ingrediënten
- 500 gram kip in stukken of kipfilet in grove stukken
- 2 cm santen blok
- 3 eetlepels gesnipperde uien
- 2 gesnipperde teentjes knoflook
- 1 theelepel sambal trassi of sambal oelek met 1 theelepel trassi
- 3 gepofte kemiries
- 1 theelepel ketoembar
- ½ theelepel djinten
- 1 theelepel koenjit
- 1 theelepel laospoeder
- 1 eetlepel tamarinde
- 2 sprieten sereh
- 2 salamblaadjes
- zout
- olie
Instructies
- olie
- Wrijf uien, knoflook, sambal, gepofte kemirie, ketoembar, djinten, koenjit en laos door elkaar tot een brij.
- Fruit ze in wat olie tot de uien geel worden.
- Bak de kip even mee en voeg er daarna, de santen toe met wat water.
- Voeg dan de salam en de sereh toe. Laat alles een half uurtje smoren en voeg de tamarinde erbij.
- Laat dit nog een kwartiertje stoven.