Ayam Besengek

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram kip in stukken of kipfilet in grove stukken
  • 2 cm santen blok
  • 3 eetlepels gesnipperde uien
  • 2 gesnipperde teentjes knoflook
  • 1 theelepel sambal trassi of sambal oelek met 1 theelepel trassi
  • 3 gepofte kemiries
  • 1 theelepel ketoembar
  • ½ theelepel djinten
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 theelepel laospoeder
  • 1 eetlepel tamarinde
  • 2 sprieten sereh
  • 2 salamblaadjes
  • zout
  • olie

Instructies

  • olie
  • Wrijf uien, knoflook, sambal, gepofte kemirie, ketoembar, djinten, koenjit en laos door elkaar tot een brij.
  • Fruit ze in wat olie tot de uien geel worden.
  • Bak de kip even mee en voeg er daarna, de santen toe met wat water.
  • Voeg dan de salam en de sereh toe. Laat alles een half uurtje smoren en voeg de tamarinde erbij.
  • Laat dit nog een kwartiertje stoven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië