Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Ayam Besengek: Indonesische Kippencurry
Ayam Besengek is een rijk en Indonesisch recept voor een kippenstoofpot in een romige, kruidige saus. Dit gerecht met kokosmelk is een perfecte maaltijd om met rijst te serveren.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
kostprijs per persoon
€ 4,50 (indicatie)
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mes
Pan met deksel
snijplank
vijzel
Ingrediënten
▢
2
cm
blok santen
▢
2
gesnipperde teentjes knoflook
▢
500
g
kip
in stukken of kipfilet in grove stukken
▢
1
theelepel
djinten
▢
2
gepofte kemiries
▢
1
theelepel
ketoembar
▢
1
theelepel
koenjit
▢
1
theelepel
laospoeder
▢
olie
▢
2
salamblaadjes
▢
1
theelepel
sambal trassi
▢
2
sprieten
sereh
▢
1
eetlepel
tamarinde
▢
3
gesnipperde uien
▢
zout
Instructies
Maak de boemboe: wrijf de uien, knoflook, sambal, kemiries, ketoembar, djinten, koenjit en laos samen in een vijzel tot een fijne brij.
Verhit de olie in een pan en fruit de boemboe tot de uien goudgeel zijn.
Voeg de kip toe en bak deze kort mee.
Voeg dan de santen, een scheutje water, de salamblaadjes en de sereh toe.
Laat alles 30 minuten smoren op laag vuur, of tot de kip gaar is.
Voeg de tamarinde toe en laat nog 15 minuten stoven, zodat de smaken goed intrekken.
Breng de saus op smaak met zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Serveer de
Ayam Besengek
met gestoomde witte rijst om de heerlijke saus op te nemen. Een frisse komkommersalade past er ook goed bij.
Wijnadvies
Bij dit kruidige gerecht met kokosmelk past een licht zoete, aromatische witte wijn zoals een Gewürztraminer of een Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Saus
/
Stoofpot
Land van herkomst
Indonesië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden