Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Perziken met ijs en chocolade
Boodschappen 8-2005
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
bitterkoekjes
▢
4
perziken
▢
100
g
bittere chocolade
▢
4
bol
vanille-ijs
▢
satéprikkers
Instructies
Verkruimel de bitterkoekjes.
Halveer de ontvelde perziken en verwijder de pit en snij iedere helft in vieren.
Breek de chocolade in stukjes.
Leg de stukjes in een glazen schaal die royaal op een steelpan past.
Breng in een steelpan eenbodem water aan de kook.
Plaats de kom op de pan.
De bodem mag et water niet raken.
Temper de hittebron.
Smelt de chocolade au bain marie.
Prik aan ieder kant van een prikker een partje perzik en haal door de gesmolten chocolade.
Leg de prikker op een schaal zodat de chocolade stolt.
Herhaal tot alle partjes voorzien zijn van een laagje chocolade.
Verdeel het ijs en stokjes over de borden.
Garneer met de kruimels.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
giet een scheutje amandellikeur over de perziken
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
IJs
/
Nagerecht