Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Risotto met ham en champignons
Boodschappen 7-2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
50
g
boter
▢
300
g
risottorijst
▢
1
eetlepel(s)
tomatenpuree
▢
1
theelepel
koenjit
▢
2
vleesbouillontabletten
▢
1
dl
droge witte wijn
▢
1
bakje champignons
250 g
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
200
g
ham in plakjes
▢
100
g
diepvries doperwten
▢
100
g
Parmezaanse kaas
▢
2
eetlepel(s)
fijngehakte peterselie
▢
zout
▢
peper
Instructies
Pel en snipper de ui.
Verhit 25 g boter en fruit de ui even aan.
Schep de rijst erdoor.
Bak de rijst al omscheppend tot de korrels glazig zijn.
Roer de tomatenpuree en de koenjit erdoor.
Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg 1 l water en de wijn toe.
Kook de risotto in circa 12 minuten zachtjes gaar.
Snijd de champignons in schijfjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de champignons al omscheppend bruin.
Snijd de ham in reepjes.
Voeg de ham en de doperwtjes aan de risotto toe en warm het geheel nog 2 minuten door.
Roer de rest van de boter en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor.
Breng de risotto op smaak met zout en peper.
Schep de champignons en peterselie erdoor.
Serveer met de rest van de Parmezaanse kaas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Italië