Laat de kabeljauw zonodig ontdooien en snijd in blokjes.
Snijd het brood zonder de korst in blokjes.
Snijd de rode peper zonder de zaadjes in stukjes.
Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes.
Hak de kabeljauw met het brood, de Spaanse peper, het korianderpoeder, de suiker, de vissaus, het citroensap, de eierdooier en wat zout tot een samenhangend mengsel.
Doe het visgehakt in een kom en meng er de bosui en de peterselie door.
Zet het mengsel afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast.
Rol met vochtige handen balletjes met een doorsnee van circa 3 cm van het visgehakt.
Leg ze op een met bloem bestrooid bord, scheid de laagjes met een velletje plastic folie en zet de balletjes in de koelkast tot ze worden gefrituurd.
Haal de balletjes door de bloem en bak ze in de hete olie in circa 6 minuten gaar en goudbruin.
Keer ze in die tijd een keer om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er een kruidige tomatensaus of tomatenketchup bij.