Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Turkse pilaf
Boodschappen 2-2004
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
g
basmati rijst
▢
500
g
rundergehakt
▢
4
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
zout
▢
1
theelepel
cayennepeper
▢
1
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
winterwortel
▢
1
aubergine
▢
250
g
diepvriessperziebonen
▢
1
theelepel
kaneelpoeder
▢
1
eetlepel(s)
kerriepoeder
▢
2
dl
yoghurt
▢
75
g
blanke rozijnen
▢
2
eetlepel(s)
gehakte peterselie
vers of diepvries
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Bak het gehakt rul in 2 eetlepels zonnebloemolie en voeg zout en cayennepeper toe.
Pel de ui en teentjes knoflook en snipper deze.
Schrap de winterwortel en snijd deze in dunne plakjes.
Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.
Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui en knoflook 1 minuut en voeg wortel, aubergine, sperziebonen, kaneel- en kerriepoeder toe.
Roerbak 4 minuten.
Roer de yoghurt en rozijnen door het groentemengsel en laat dit afgedekt nog 10 minuten garen.
Schep de gare rijst en het gehakt erdoor.
Serveer het gerecht bestrooid met peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Vervang diepvriessperziebonen eventueel door doperwten of tuinbonen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Rundvlees
Land van herkomst
Turkije