Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kheema curry
lamsvlees met kerrie
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kleine
uien
▢
2
eetlepels
olie
▢
2
teentjes
knoflook
▢
500
gram
lamsbout
plakken
▢
2
theelepels
kerriepoeder
▢
2
theelepels
chilipoeder
▢
2
eetlepels
djinten
gemalen komijn
▢
1
blikje
tomatenblokjes
netto 400 gr
▢
1
pakje
doperwten
300 gr, diepvries
▢
1
tablet
kruidenbouillon
Instructies
Pel de uien en snipper ze fijn.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en voeg de ui toe.
Pel de knoflook en pers die erboven uit en fruit alles ± 5 minuten zachtjes.
Snijd intussen het lamsvlees in dunne repen.
Voeg de vleesreepjes, het kerriepoeder, het chilipoeder en de djinten toe en
laat alles al omscheppend ± 5 minuten zachtjes bakken.
Voeg de tomatenblokjes, de doperwten en 1 dl water toe, verkruimel er het
bouillontablet boven en laat de curry nog 12-15 minuten onafgedekt
sudderen.
Serveer met basmatirijst en yoghurtsalade.
Invriestip:
Dit gerecht kunt u heel goed van tevoren bereiden en invriezen. Ontdooi het
gerecht in de koelkast in ± 5 uur en zet het vervolgens in ± 15 minuten op
heel laag vuur. De houdbaarheid na het invriezen is ± 2 maanden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Lamsvlees
Land van herkomst
India