Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Runderstoofpotje met dronken appeltjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
uien
fijngesnipperd
▢
600
g
hacheevlees
blokjes
▢
zout
▢
versgemalen peper
▢
3
eetlepel(s)
boter
▢
½
eetlepel(s)
bruine basterdsuiker
▢
1½
eetlepel(s)
bloem
▢
1
flesje
premium Blond bier
300 ml, Grolsch
▢
150
ml
runderbouillon
▢
2
laurierblaadjes
▢
2
kruidnagels
▢
3
eetlepel(s)
balsamicoazijn
▢
2
Elstar
appels
Instructies
Kruid het vlees met zout en peper.
Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin het vlees op een hoog vuur in ca 5 minuten rondom bruin.
Voeg de uien en suiker toe en fruit deze op een middelhoog vuur ca 3 minuten mee.
Strooi de bloem over het vlees en verwarm deze ca 2 minuten op een zacht vuur mee.
Schenk het bier en de bouillon over het vlees.
Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg deze met de azijn aan het vlees toe.
Stoof het vlees afgedekt op een zacht vuur in ca 2 uur gaar.
Schil de appels en verwijder het klokhuis en snij in 12 partjes.
Stoof de appelpartjes de laatste 15 minuten met het stoofpotje mee.
Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels uit het stoofpotje en breng het stoofpotje op smaak met zout en peper.
Serveer aardappelpuree en rode kool bij het stoofpotje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Rundvlees
/
Stoofpot