Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam saté met gewokte prei-noedels en seroendeng
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
kipfilet
▢
600
g
prei
▢
Conimex Wok Olie
▢
1
bakje Conimex Boemboe voor Ajam Pinda Saté
▢
1
zak
Conimex Wok Noedels
▢
Conimex Seroendeng
Instructies
Snijd de kipfilet in stukjes.
Maak de prei schoon en snijd in ringen.
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Verhit ondertussen een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kipstukjes 5 minuten.
Voeg 2 dl water en de boemboe toe en breng aan de kook.
Ca. 5 minuten zachtjes laten pruttelen.
Verhit een wok of koekenpan, voeg een scheutje olie toe en wok de preiringen 3 minuten.
Voeg de noedels toe en warm goed door.
Schep de prei-noedels in 4 diepe borden of kommen, verdeel de ajam saté erover en bestrooi royaal met seroendeng.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Geef er Conimex Atjar Tjampoer als een frisse salade bij.
Variatietip:
Vervang prei door paprikareepjes en in stukjes gesneden tomaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Oosters