Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese zoetzuur van roerbakvlees en kerstomaatjes met groenterijst
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gr
roerbakvleesblokjes
▢
1
pakje
Conimex Mix voor Chinese Zoetzuur
▢
Conimex Wok Olie
▢
400
gr
rijst
▢
250
gr
kerstomaatjes
▢
300
gr
roerbakgroenten
▢
2
eetlepel(s)
Conimex Kerrie Djawa
Instructies
Meng het roerbakvlees met de marinademix (uit het pakje) en 2 eetlepels olie.
15 minuten laten marineren.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Maak de tomaatjes schoon en halveer eventueel de grote exemplaren.
Verhit een grote wok en roerbak hierin het roerbakvlees 2 minuten.
Meng ondertussen de mix voor saus (uit het pakje) met 3,5 dl koud water.
Voeg de tomaatjes en de saus toe aan het vlees en breng de saus al roerende aan de kook.
5 minuten zachtjes laten pruttelen.
Verhit een andere grote wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten en het kerriepoeder 5 minuten.
Meng de warme rijst met de geroerbakte groenten.
Verdeel de groenterijst over 4 borden en schep het zoetzuur vlees ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet lekker knapperige Conimex Kroepoek Bali op tafel.
Variatietip:
voeg met de tomaatjes stukjes ananas (uit blik) of een handvol gewelde rozijnen toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Roerbakken / Wokken
Land van herkomst
Oosters